Fitnesska.cz
  Fitnesska.cz » Seznam-oddělení » Vaření » Můj účet   
Seznam
Překlady
Czech English Deutsch
Rychlé hledání
 
Napiš co hledáš, nebo použij:
Podrobné hledání
Reklama
Dawn Butterfield
Nové články dále
Úroveň života v ČR…
Úroveň života v ČR…
Informace
Napiš nám
Kuře, hlavně chutně - díl V závěr

Plněná krůtí pečeně

1,5 kg krůtích prsou, 750 g cuket, 2 plátky toastového chleba, 100 g eidamu, 1 svazek petrželky, 1 vejce, sůl, pepř, 750 g mrkve, 1 cibule, olej na vymazání, 2 lžíce polohrubé mouky, 1/4 l mléka, 2 lžíce másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso opláchneme, osušíme a nařízneme do něho kapsu. Omyjeme a očistíme cukety a asi 150 g nakrájíme na kostičky. Z toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme jej na kostičky. Nastrouháme sýr. Petrželku opereme, osušíme, snítku neacháme na ozdobení a zbylou nasekáme. Cuketu, chléb, vejce, polovinu sýra a petrželky smícháme a ochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme kapsu a sepneme špejlemi. Maso potřeme solí a pepřem a vložíme do vymazaného pekáčku. V předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) pečeme asi hodinu. Očistíme a omyjeme mrkve, šikmo je nakrojíme a blanšírujeme ve 1/4 l vroucí osolené vody asi 5 minut. Zbylé cukety rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Přidáme je k mrkvi a povaříme 5 minut. Zeleninu slijeme (vývar zachytíme) a udržujeme teplou. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme mouku a necháme ji zpěnit. Za stálého míchání ji podlijeme vývarem ze zeleniny a mlékem, přivedeme k varu a 5 minut vaříme. Do omáčky vmícháme zbylý sýr a petrželku, dochutíme. Krůtí prsa vyjmeme z pekáče a špejle odstraníme. Maso rozkrájíme na plátky, upravíme se zeleninou na míse a ozdobíme petrželkou. Omáčku podáváme zvlášť.



Plněná krůtí prsa

4 krůtí prsa, 300 g vepřové kýty, 150 g slaniny, 150 g sterilovaných žampionů, 2 vejce, 100 g žemle, 100 ml mléka, 1 jarní cibulka, špetka pepře, špetka mletého zázvoru, špetka muškátového květu, sůl, špetka petrželky, lžíce koňaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Krůtí prsa vykostíme a upravíme na plát. Odřezky krůtího masa jemně umeleme spolu s vepřovým masem, na slanině osmaženou cibulkou, petrželkou a mlékem zvlhčenou žemlí. Do umletého masa přidáme vejce, rozkrájené žampiony, koření, sůl a koňak. Promíchanou směs přendáme na plát krůtího masa, zavineme tak, aby vznikl uzavřený úhledný válec, který ve spojích sešijeme nití. Naplněná krůtí prsa zvolna upečeme na másle dozlatova. Můžeme je podávat teplá s brambory dušenými na másle, nebo studená.



Plněné krůtí stehno

800 g vykostěného krůtího stehna, 1 cibule, 200 g žampionů, 1 lžíce másla, 2 lžíce sekané petrželky, sůl, pepř, 200 g krůtích jater, 3 lžíce oleje, 250 ml bílého vína, 4 lžíce smetany

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli osmahneme na másle, přidáme žampiony a orestujeme. Přimícháme petrželku. Maso osolíme, potřeme žampionovou směsí a do středu dáme na kousky pokrájená játra. Maso překlopíme a okraje sepneme párátkem nebo ovážeme nití. Troubu rozpálíme na 200 °C. Rolky prudce osmahneme na oleji, dáme do pekáčku, podlijeme vínem a asi hodinu přikryté pečeme. Odklopíme a maso 20 minut dopékáme. Rolky vyjmeme, omáčku zjemníme smetanou a povaříme.

Tento článek byl přidán do naší nabídky 27 /11/ 2002.
Hodnocení výrobku
e-Pc.cz
Autor
Jiří Semenec
Další články
Pošli přátelům
 
Chci tě upozornit na tento produkt.
Reklama
Brenda Kelly
Odkazy:
e-Novostavby.cz
Fitnessky.cz
Fitnesska.cz
e-Butik.cz
e-PC.cz