Fitnesska.cz
  Fitnesska.cz » Seznam-oddělení » Vaření » Můj účet   
Seznam
Překlady
Czech English Deutsch
Rychlé hledání
 
Napiš co hledáš, nebo použij:
Podrobné hledání
Reklama
Bettina Burghart
Nové články dále
Klady i zápory L-carnitinu.
Klady i zápory L-carnitinu.
Informace
Napiš nám
Kuře, hlavně chutně - díl IV

Kuřecí prsíčka po provensálsku

600 g kuřecích prsíček, 200 g čerstvé zelené papriky, 200 g čerstvé brokolice, 4 lžíce oleje, pepř, provensálské koření, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přichutíme provensálským kořením a pod pokličkou zvolna podusíme na vlastní šťávě doměkka. Brokolici uvaříme ve slané vodě. Do horkého tuku vložíme papriku nakrájenou na nudličky a uvařenou brokolici. Společně krátce prohřejeme a vkusně upravíme na talíři s pečenými brambory.



Kuřecí prsíčka s pečenými rajčaty

4 rajčata, 100 g bylinkového másla, 4 vejce, máslo, 100 g sýra ementál, 720 g kuřecích prsou, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

Rajčata omyjeme a odkrojíme vršky. Vydlabeme vnitřky a dužinu rozmačkáme. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a vejce. Troubu rozpálíme na 200 °C. Tukem vymažeme pekáček. Rajčata naplníme vaječnou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Vyrovnáme do pekáčku a pečeme asi 25 minut. Mezitím omyjeme prsíčka, osušíme je, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm po obou stranách dozlatova opečeme. Maso nakrájíme na plátky, rozložíme na talíře a přidáme pečená rajčata. Na horký pokrm položíme kousky bylinkového másla, které se krásně rozpustí. Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým bílým pečivem.



Kuřecí prsíčka v zelném závitku

500 g žampionů, 2 cibule, 3 lžíce oleje, 1 svazek petrželky, 2 lžíce pikantní hořčice, sůl, pepř, 1 hlávka zelí, 4 kuřecí řízky, 200 ml bílého vína, 1/2 svazku polévkové zeleniny, 2 lžíce zakysané smetany

POSTUP PŘÍPRAVY

Žampiony a cibuli nakrájíme na kostičky a 10 minut opékáme na oleji. Poté vmícháme hořčici sůl, pepř a jemně nasekanou petrželku. Zelí očistíme a oddělíme 8 listů. Seřízneme žebra a 2 minuty povaříme. Prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Maso osolíme, opepříme a potřeme houbovou nádivkou. Každý plátek zabalíme do dvou zelných listů, sepneme a opečeme na oleji. Zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Polévkovou zeleninu nakrájíme, přidáme k masu a dusíme ještě asi 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu.

Tento článek byl přidán do naší nabídky 27 /11/ 2002.
Hodnocení výrobku
e-Pc.cz
Autor
Jiří Semenec
Další články
Pošli přátelům
 
Chci tě upozornit na tento produkt.
Reklama
Bethany Carter Howlett
Odkazy:
e-Novostavby.cz
Fitnessky.cz
Fitnesska.cz
e-Butik.cz
e-PC.cz